Tradicinės skandinaviškos bulvių salotos

Tradicinės skandinaviškos bulvių salotos
Nida Degutienė

Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…

Reikės:

ikonos

4 porcijoms

  • 600 g virtų bulvių (idealu, jei virtos su lupenomis)
  • ¾ stiklinės kukurūzų (gali būti konservuoti arba šaldyti)
  • 1 nedidelio raudonojo svogūno
  • 3 šaukštų baltojo vyno acto
  • įvairių žalumynų (idealu bazilikų lapeliai, petražolės)

Padažui:

  • 4 šaukštų baltojo vyno acto
  • 2 šaukštų majonezo
  • 2 šaukštų grietinės
  • 1–2 šaukštų kaparėlių, smulkintų
  • 4 šaukštų krapų (gali būti šaldyti)
  • druskos, pipirų

Paruošimo būdas:

Bulvės nulupamos, tada supjaustomos. Kukurūzai nusunkiami (šaldyti apverdami sūdytame vandenyje). Svogūnai supjaustomi plunksnelėmis, užpilami actu ir paliekami marinuotis apie 15–20 min. (jei neišeina tiek laukti, galima svogūnus sudėti į mažą puodą, užpilti actu ir pakaitinti apie 2–3 min., paskui palikti atvėsti).

Sumaišomi visi padažo ingredientai. Dideliame dubenyje bulvės, kukurūzai, raudonieji svogūnai sumaišomi su padažu, pabaigoje suberiami žalumynai.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Nida!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...