„Šepardo“ pyragas

„Šepardo“ pyragas

Augalinio maisto guru, kultinė šefė Ona Jurkšienė kviečia į maisto gaminimą žvelgti kūrybiškai ir strategiškai. 

Reikės:

ikonos

4 porcijoms

  • 4 stiklinių virtų lęšių
  • 2 stiklinių įvairių kepintų daržovių gabaliukų
  • pusės stiklinės trumpai apvirtų ankštinių pupelių arba šaldytų žaliųjų žirnelių
  • 1 stiklinės keptų grybų
  • 3 valg. š. kapotų žalumynų
  • 1 valg. š. gysločių luobelių
  • 3 valg. š. pomidorų padažo (pagal skonį)
  • 2 didelių virtų saldžiųjų bulvių
  • 4 didelių virtų bulvių
  • žiupsnelio druskos ir maltų pipirų
  • Patiekimui – įvairių salotų lapelių ir šviežių daržovių salotų

Paruošimo būdas:

Virtus lęšius sumaišome su keptomis daržovėmis, grybais, ankštinėmis pupelėmis ar žirneliais, įmaišome kapotų žalumynų, gysločių  luobelių, prieskonių, pomidorų padažo. 

Paruoštą masę sudedame į kepimo skardą, išlyginame. Ant viršaus sudedame sumaltas ir sumaišytas virtas saldžiąsias ir paprastas bulves, paviršių išlyginame šakute, pašlakstome vynuogių kauliukų aliejumi.

Pašauname į orkaitę ir kepame 200° C temp. apie 20 min., kol paviršius gražiai apskrunda. 

Patiekiame su naminiu pomidorų padažu, švž. daržovių salotomis.