3 dienų rauginti kopūstai

3 dienų rauginti kopūstai
Renata Šniolienė

Renata Šniolienė kviečia gaminti gardžiai ir tausiai!! Tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė dalinsis savo patirtimi ir demonstruos: kur sunaudoti morkų tarkius – likusius išspaudus sultis, ką gardaus pasigaminti iš gausaus cukinijų derliaus ir kaip sunaudoti dažniausiai išmetamą cukinijų žievę. Ir tai dar ne viskas!

1 kg kopūsto reikės:

  • 1 l kambario temperatūros vandens
  • 1 šaukšto (apie 30 g) rupios druskos
  • 1 šaukšto konservuoti skirto prieskonių mišinio (pirktinio ar savo rinktų šviežių krapų skėčių, juodųjų serbentų ir vyšnių lapų)
  • 2–4 česnako skiltelių

Paruošimo būdas:

Šio recepto tvarumo idėja – sunaudoti visą kopūsto gūžę be likučių, išskyrus kotą, kurio medikai nerekomenduoja valgyti dėl didelės nitratų koncentracijos. Gaminant balandėlius ar kepant dalį kopūsto garnyrui, likusią gūžės dalį galima rauginti tradiciniu būdu arba pasigaminti 3 dienų sūdytų ir lengvai paraugintų kopūstų. 

Kopūstas supjaustomas gana stambiais kvadratėliais, jie pabarstomi druska ir rankomis gniaužomi, kol išsiskiria sulčių ir jose ištirpsta druska. Morkų (ar kiti) lapai supjaustomi šiaudeliais ir beriami ant supjaustyto kopūsto kartu su prieskonių mišiniu, dar kartą lengvai pagniaužoma, pamaišoma, kad produktai tolygiai pasiskirstytų. Galiausiai suberiamos uogos, jos tik lengvai įmaišomos. Viskas sudedama į patogų stiklinį ar keraminį indą, kuris statomas šilčiausioje namų vietoje.

Po trijų dienų ragaujama. Pagal namų temperatūrą rūgimas gali vykti lėčiau ar greičiau. Kai paragavus jau jaučiama lengva rūgštelė, indas perkeliamas į šaldytuvą. 

Jei norisi rūgštesnio skonio, kopūstus galima laikyti šiltai ir ilgėliau. 

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Renata!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...