Apelsinų granita

Apelsinų granita
Arūnas Stoškus

Pietietiškos virtuvės virtuozas Arūnas Stoškus kviečia kiekvieną dieną paversti švente (o kas trečią dieną – Nieko nepirkimo švente!) gaminant spalvingus patiekalus, kuriems galima sunaudoti viską, kas liko nesuvalgyta ar gulėjo užmiršta… Skanaus!

Reikės:

ikonos

 4 porcijoms

  • 4 apelsinų (arba 300 ml apelsinų sulčių)
  • 300 ml vandens
  • 75 g cukraus (tiks ir medus ar kiti saldikliai; jei apelsinai labai saldūs, cukraus galima visai nedėti) 

Paruošimo būdas:

Apelsinus nuplauname, nutarkuojame žieveles (tarkuojame taip, kad neužkabintume baltos vidinės žievelės dalies), iš apelsinų išspaudžiame sultis. 

Į prikaistuvį dedame cukrų ir pilame vandenį, verdame kelias minutes, kad cukrus ištirptų. Atvėsiname ir sumaišome su žievelėmis bei apelsinų sultimis. Visą gautą masę pilame į šaldymo indą. Toliau galima gaminti 2 būdais: 

  1. Kas 30–45 min. su šakute pamaišome sultis, kad formuotųsi kristalai. Šie kristalai – tai mūsų granita. Kelis kartus pamaišę gausime šaldytus kristalus. Kai visa masė užšals, turėsime desertą. 
  2. Indą su desertu dedame į šaldiklį, po kelių valandų išimame. Šaukštu nugramdome  sulčių kristalus.
Desertas paruoštas!
 
Gaivus desertas, kurį lengva pasigaminti! Skanaus! 
 
PATARIMAI: 
 
  • Granitą galima daryti ne tik iš apelsinų, bet ir iš įvairių kitokių sulčių, net iš kavos. 
  • Cukrų galima pakeisti kitais saldikliais. 

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pats Arūnas.