Apelsinų žievelių cukatos

Apelsinų žievelių cukatos
Renata Ničajienė

Maisto entuziastė, virtuvės magė Renata Ničajienė žino, kaip iš avokadų pasigaminti majonezą, o iš duonos – desertą, ir kaip nustebinti save ar svečius, pavyzdžiui, sausainiais su kiaušiniais… Štai Renatos receptų kolekcija – pasisemkime idėjų, kaip kūrybingai sunaudoti maisto likučius ir atsargas.

Reikės:

  • 3-4 obuolių graužtukų ir žievelių
  • 2 stiklinių vandens
  • 1 stiklinės cukraus
  • 1 cinamono lazdelės
  • 1 gvazdikėlio
  • 1 kardamono

Paruošimo būdas:

Obuolių likučius kartu su prieskoniais suberkite į puodą, užpilkite cukrumi ir vandeniu ir virkite apie 30 minučių, kol pradės tirštėti.

Kai sirupas baigs virti ir nebus visai skystas, nukelkite nuo ugnies ir perkoškite per sietelį.

Obuolių sirupu skaninkite blynus, ledus, desertus.

Kaip pasigaminti šį patiekalą taip pat galite pamatyti šiame įraše: