Avinžirnių kepsneliai

Avinžirnių kepsneliai
Aistė Švetkauskė

Aistė Švetkauskė baigė sveiko maisto gaminimo kursus Londone, studijavo molekulinio maisto subtilybes Florencijoje. Įkūrusi kulinarijos studiją Aistė siekia ne tik puoselėti mitybos įvairovę, bet ir skleisti žinią apie tai, kaip kiekvienas galime prisidėti prie maisto ir aplinkos tausojimo. Besidomintiems iniciatyva „Linkėjimai, maistas“ Aistė dovanoja šiuos receptus.

Reikės:

  • 250 g konservuotų avinžirnių
  • 1 morkos
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 1 kiaušinio
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 valg. š. speltos miltų
  • saujelės žalumynų
  • žiupsnio druskos
  • žiupsnio maltų juodųjų pipirų
  • žiupsnio kario arba ciberžolės
  • kepimui – lydyto („ghee“) sviesto

Paruošimo būdas:

  1. Morką sutarkuoti smulkia tarka arba skustuku plonomis juostelėmis, o svogūną ir česnaką susmulkinti. Keptuvėje įkaitinti lydytą („ghee“) sviestą ir apkepti daržoves su žolelėmis.
  2. Avinžirnius ir apkeptas daržoves suberti į virtuvinio kombaino indą ir trinti, kol išeis vientisa masė.
  3. Trintus avinžirnius, morkas ir miltus maišyti, kol  masė taps vientisa. Pagardinti druska, pipirais, ciberžole ar kariu. Masė neturi būti kieta, bet jokiu būdu ir ne skysta, formuojama rankomis. Jeigu atrodytų skystoka (taip gali nutikti, jeigu daržovės vandeningos), įberkite dar šiek tiek miltų.
  4. Keptuvėje įkaitinti lydytą („ghee“) sviestą. Drėgnomis rankomis formuoti nedidelius paplotėlius.
  5. Kepsnelius kepti apie 3–5 minutes, kas kelias minutes pavartant, kol kepsneliai gražiai apskrunda, tampa traškūs.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Aistė!