Avokadų majonezas

Avokadų majonezas
Renata Ničajienė

Maisto entuziastė, virtuvės magė Renata Ničajienė žino, kaip iš avokadų pasigaminti majonezą, o iš duonos – desertą, ir kaip nustebinti save ar svečius, pavyzdžiui, sausainiais su kiaušiniais… Štai Renatos receptų kolekcija – pasisemkime idėjų, kaip kūrybingai sunaudoti maisto likučius ir atsargas.

Reikės:

  • 2 sunokusių avokadų
  • 2 šaukštų šaltai spausto alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų citrinų sulčių
  • 2 česnako skiltelių
  • jūros druskos, maltų
  • juodųjų pipirų pagal skonį

Paruošimo būdas:

  1. Sunokusius avokadus perpjaukite pusiau, išimkite iš jų kauliukus, šaukštu išskobkite jų minkštimą ir apipilkite citrinų sultimis.
  2. Trintuvu avokadus sutrinkite į vientisą masę, įpilkite alyvuogių aliejaus, česnakų spaustuvu įspauskite česnako skilteles, įberkite druskos ir maltų pipirų ir dar kiek patrinkite, kad išeitų vientisas, į tirštą majonezą panašus padažas.
  3. Paruoštą avokadų majonezą galite vartoti iš karto arba kelias paras laikyti šaldytuve.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Renata!