Bao Buns su smulkintais mėsos likučiais ir daržovėmis

Bao Buns su smulkintais mėsos likučiais ir daržovėmis
Nida Degutienė

Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…

Reikės:

ikonos

12-16 vnt. Bao Buns 

  • 300 g kvietinių miltų
  • 125 g krakmolo
  • 5 šaukštų cukraus
  • 1 šaukštelio sausų mielių
  • 2,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 180 ml šilto vandens
  • 60 ml aliejaus (dar šiek tiek patepti)

Patiekiant reikės:

  • keptos paukštienos ar kitos mėsos, likusios nuo Kalėdų stalo
  • „Hoisin“ padažo, arba padažo „Sriracha“, arba kečupo, arba aitriojo saldžiarūgščio padažo
  • trumpai marinuotų agurkų (4 šaukštai ryžių acto + 2 šaukštai cukraus)
  • korėjietiškų morkų salotų
  • kalendrų lapelių

Paruošimo būdas:

Sumaišykite visus birius ingredientus (miltus, krakmolą, cukrų, mieles ir kepimo miltelius) dideliame dubenyje. Kitame dubenėlyje sumaišykite šiltą vandenį ir aliejų, tada supilkite skystus ingredientus į miltų mišinį ir užminkykite tešlą. Minkykite ne trumpiau nei 5 minutes, kad pilnai aktyvuotųsi glitimas. Suformuokite iš tešlos rutulį, įdėkite tešlą atgal į dubenį, kuriame minkėte, ir uždengę švariu rankšluostėliu palikite šiltoje vietoje tešlą pakilti (tūris turėtų padvigubėti) apie 60-90 min.

Iškočiokite tešlą ant darbastalio iki maždaug 1 cm storumo. Stikline ar sausainių formele išpjaukite iš tešlos apie 8 cm skersmens apskritimus. Kiekvieną apskritimą patepkite aliejumi, perlenkite perpus ir kočėlu lengvai pakočiokite, ištempdami kraštus, suformuodami sulenktą bandelę. Taip suformuotas bandeles sudėkite į skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi (arba kiekvieną bandelę dėkite ant išplokštinto keksiukų sijonėlio – taip patogiau). Palikite uždengtas bandeles dar kartą pakilti, apie 20 min.

Bandeles virkite garų puode (jei turite – bambukiniame) 10-12 minučių, ant vidutinės kaitros.

Nesuvalgytas bandeles galite užšaldyti.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Nida!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...