Bulvienė

Bulvienė

Tai ne vieną tarptautinį apdovanojimą pelnęs virtuvės šefas, dirbęs geriausiuose Lietuvos ir užsienio restoranuose, rašantis tinklaraštį Pavarsdienorastis. Justinas sutiko pasidalinti savo žiniomis ir patirtimi perkeliant tausų maisto gaminimą į Jūsų namų virtuvę: „Virtuvė man nėra tik darbas. Tai kultūros dalis, kurią turime puoselėti.”

Reikės:

  • 6 bulvių
  • 1 l daržovių sultinio
  • kietojo sūrio plutos
  • šoninės odelių ir likusių riebalų
  • 2 svogūnų
  • druskos, pipirų

Paruošimo būdas:

Į puodą dedami šoninės likučiai, šiek tiek apskrudinama. Tada suberiami smulkinti svogūnai, apkepinama išsiskyrusiuose riebaluose. Sudedama sūrio pluta ir pjaustytos bulvės. Viskas užpilama sultiniu ir verdama, kol bulvės suminkštėja.

Rankiniu trintuvu sutrinama, kad būtų vientisos konsistencijos masė. Įberiama druskos ir pipirų.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pats Justinas!