CHILAQUILES (kukurūzinių tortilijų traškučiai su padažu, kiaušiniu ir sūriu)

CHILAQUILES (kukurūzinių tortilijų traškučiai su padažu, kiaušiniu ir sūriu)
Nida Degutienė

Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…

Reikės:

ikonos

 2 porcijoms

  • 8 kukurūzinių tortilijų
  • 1–2 šaukštų aliejaus
  • 1/2 stiklinės enčiladų padažo
  • 2 kiaušinių
  • sūrio (pvz., fetos)
  • kalendrų

Paruošimo būdas:

Orkaitė įkaitinama iki 200 °C temperatūros.

Kepimo skarda patepama aliejumi.

Tortilijos dedamos viena ant kitos, perpjaunamos į 4 dalis, paskui kiekviena dalis dar pusiau. Šitaip gaunami trikampiai gabalėliai. Jie dėliojami ant skardos, patepami aliejumi ir pašaunami į orkaitę. Kepama apie 10–12 min., arba kol gražiai apskrus, taps traškūs. Atidedama į šalį.

Keptuvėje įkaitinamas šaukštas aliejaus ir kiaušiniai iškepami taip, kad tryniai liktų dar skysti (arba pagal skonį). Atidedama į šalį.

Į tą pačią keptuvę supilamas enčiladų padažas, pakaitinama (apie 2–3 min.). Sudedami traškučiai, viskas sumaišoma su padažu.

Beriama į lėkštes. Ant viršaus dedamas keptas kiaušinis, pabarstoma trupintu fetos sūriu, kapotomis kalendromis. Patiekiama iškart, kol valgis karštas.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Nida!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...