Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…
2 porcijoms
Orkaitė įkaitinama iki 200 °C temperatūros.
Kepimo skarda patepama aliejumi.
Tortilijos dedamos viena ant kitos, perpjaunamos į 4 dalis, paskui kiekviena dalis dar pusiau. Šitaip gaunami trikampiai gabalėliai. Jie dėliojami ant skardos, patepami aliejumi ir pašaunami į orkaitę. Kepama apie 10–12 min., arba kol gražiai apskrus, taps traškūs. Atidedama į šalį.
Keptuvėje įkaitinamas šaukštas aliejaus ir kiaušiniai iškepami taip, kad tryniai liktų dar skysti (arba pagal skonį). Atidedama į šalį.
Į tą pačią keptuvę supilamas enčiladų padažas, pakaitinama (apie 2–3 min.). Sudedami traškučiai, viskas sumaišoma su padažu.
Beriama į lėkštes. Ant viršaus dedamas keptas kiaušinis, pabarstoma trupintu fetos sūriu, kapotomis kalendromis. Patiekiama iškart, kol valgis karštas.