Cukinijų ir špinatų paplotėliai

Cukinijų ir špinatų paplotėliai
Nida Degutienė

Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…

Reikės :

ikonos

8 paplotėliams

  • 750 g (4 stiklinių) sutarkuotų cukinijų (kokių 4 cukinijų)
  • 60 g (1 stiklinės) špinatų, susmulkintų
  • ½ stiklinės mėtų lapelių, susmulkintų
  • 5 kiaušinių
  • 90 g (3/4 stiklinės) migdolų miltų (arba paprastų miltų)
  • 40 g (1/2 stiklinės) tarkuoto kietojo sūrio (gali būti gerokai apdžiūvęs)
  • 50 g (1/4 stiklinės) šalavijo („chia“) sėklų
  • druskos, pipirų
  • aliejaus kepimui

Paruošimo būdas:

Sutarkuotas cukinijas nuspauskite, pašalindami skysčio perteklių, tada išberkite ant popierinio rankšluosčio ir gerai nusausinkite.

Visus ingredientus sudėkite į dubenį, sumaišykite ir palikite pastovėti (pabrinkti) apie 20–30 minučių.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, įdėkite apie ½ stiklinės cukinijų masės, išlyginkite, suformuokite stambų paplotėlį (apie 15–18 cm skersmens) ir kepkite kiekvieną pusę apie 6–8 minutes ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus (pasistenkite netrumpinti kepimo laiko, jei norite, kad paplotėliai būtų traškūs). Iškepusį paplotėlį išimkite ir dėkite ant pergamentinio popieriaus.

Taip iškeptus paplotėlius galite laikyti šaldytuve: įvyniotus į maistinę plėvelę ar kitaip uždengtus. Prieš valgydami trumpai pašildykite orkaitėje.

Patiekite su norimais priedais – šonine, salotomis, avokadais, rūkyta ar sūdyta žuvimi…

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Nida!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...