Daržovių stir fry su česnakais ir aitriosiomis paprikomis

Daržovių stir fry su česnakais ir aitriosiomis paprikomis
Nida Degutienė

Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…

Reikės:

  • 2 šaukštų aliejaus
  • 300 g šparaginių pupelių (gali būti šaldytos), supjaustytų maždaug 4 cm dydžio gabaliukais
  • 1 morkos (didelės), supjaustytos šiaudeliais
  • 2 skiltelių česnakų, susmulkintų
  • 2 cm dydžio imbiero šaknies, susmulkintos
  • 3 svogūno laiškų, susmulkintų
  • 1 šaukšto aitriųjų paprikų pastos (arba pagal skonį), tiks sambal oelek arba kitokia
  • 1 šaukšto sojų padažo
  • 1 šaukštelio cukraus

Paruošimo būdas:

Vienas šaukštas aliejaus įkaitinamas kiniškoje wok arba  didesnėje keptuvėje. Sudedamos pupelės (jei šaldytos, neatšildomos) ir morkos, maišant pakepinama apie 3–4 minutes, kol šiek tiek ims ruduoti krašteliuose.

Daržovės pastumiamos į šalį, įpilamas dar šaukštas aliejaus ir jame keletą sekundžių pakepinamas imbieras su česnakais ir svogūno laiškais – tik tiek, kol paskleis aromatą. Sudedama aitriųjų paprikų pasta, sojų padažas ir cukrus, sumaišoma ir pakepinama 30 sek., tada viską permaišoma ir iškart patiekiama.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Nida!