Datulių ir riešutų saldainiai

Datulių ir riešutų saldainiai
Arūnas Stoškus

Pietietiškos virtuvės virtuozas Arūnas Stoškus kviečia kiekvieną dieną paversti švente (o kas trečią dieną – Nieko nepirkimo švente!) gaminant spalvingus patiekalus, kuriems galima sunaudoti viską, kas liko nesuvalgyta ar gulėjo užmiršta… Skanaus!

Reikės:

ikonos

 4 porcijoms

  • 400 g datulių  
  • 50 g lazdyno riešutų  
  • 50 g anakardžių  
  • 50 g migdolų  
  • 50 g sezamų sėklų  

Paruošimo būdas:

Datules užmerkiame vandenyje. Riešutus pakepiname, tada galime susimulkinti (peiliu arba trintuvu). Datules perkošiame, praplauname vandeniu ir dedame į trintuvą su riešutais. Triname, kol išeina vientisa masė. Saldainių paruošimo būdai:

  1. Rankomis formuoti rutuliukus/triufelius – juos apvoliojant kepintais sezamais ar pistacijomis, kokoso drožlėmis.
  2. Masę tolygiai išdėlioti indelyje, suslėgti šaukštu, uždengti sviestiniu popieriumi ir nesmarkiai paslėgti. Įdėti į šaldytuvą 2–3 valandoms. Išėmus iš šaldytuvo prištampuoti įvairios formos sausainių (kvadratėlių, stačiakampių ir pan.) ir suvynioti juos į sviestinį popierių kaip saldainius.

Skanaus!

PATARIMAI:

  • Jei neturite datulių, tiks ir kiti džiovinti vaisiai: slyvos, abrikosai ir t. t.
  • Naudokite tuos riešutus, kurių turite namuose (graikinius, kedro ir t. t).
  • Į saldainių pagrindą galima įtarkuoti citrusinių vaisių žievelių.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pats Arūnas.

Arūnas Stoškus

Pietietiškos virtuvės virtuozas Arūnas Stoškus kviečia kiekvieną dieną paversti švente (o kas trečią dieną – Nieko nepirkimo švente!) gaminant spalvingus patiekalus, kuriems galima sunaudoti viską, kas liko nesuvalgyta ar gulėjo užmiršta… Skanaus!