Dosnūs šokoladiniai saldainiai

Dosnūs šokoladiniai saldainiai
AUDRIUS TERESIUS

Nuostabiai gardžiais receptais dalinasi Audrius Teresius – šeimos tinklaraščio „Saldūs miškai“ bendraautoris, augalinio maisto, tvarių ir sąmoningų gyvenime kasdien taikomų idėjų puoselėtojas.

Reikės:

  • 10 sodrių, sultingų datulių (puikiai tiks ir ne tokios sultingos ar sodrios)
  • šaukšto mėgstamo riešutų sviesto
  • sūdytų pistacijų (vienam saldainiui jų reikia 1–2)
  • 50 g šokolado

Paruošimo būdas:

1. Iš datulių atsargiai išimami kauliukai, jei jie yra (datulė tik lengvai atveriama, stengiamasi jos neperlaužti pusiau).

2. Į kiekvieną datulę dedama po vieną ar dvi sūdytas ir kepintas pistacijas.

3. Į datulės vidų įkrečiamas nedidelis šaukštelis riešutų sviesto; stengiamasi, kad datulėje jo būtų gausiai, tačiau pačią datulę reikia suglausti. Datulės kelioms akimirkoms dedamos į kamerą, kad lengvai apstingtų.

4. Garų vonelėje ištirpdomas šokoladas. Jo nereikia maišyti – šitaip sukuriamas tobulas šokoladinės saldainių dalies traškesys.

5. Kiekviena datulė aptepama šokoladu – iš pradžių viena pusė, tada, kai kiek atvėsta šaldytuve, kita pusė.

Saldainius laikyti šaltai. Vienai šokolado pusei dar stingstant, galima apibarstyti skaldytomis pistacijomis, norint itin gurmaniško skonio – jūros druskos trupiniais. Saldainiai, suguldyti į stiklainiuką, tampa puikia dovana!

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pats Audrius!