Duonos apkepas STRATA

Duonos apkepas STRATA
Renata Ničajienė

Maisto entuziastė, virtuvės magė Renata Ničajienė žino, kaip iš avokadų pasigaminti majonezą, o iš duonos – desertą, ir kaip nustebinti save ar svečius, pavyzdžiui, sausainiais su kiaušiniais… Štai Renatos receptų kolekcija – pasisemkime idėjų, kaip kūrybingai sunaudoti maisto likučius ir atsargas.

Reikės:

  • 250 g padžiūvusios šviesios duonos
  • 200 g špinatų
  • 100 g svogūnų laiškų
  • 150 g kubeliais pjaustytos šoninės
  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 200 g pievagrybių
  • 250 ml pieno;
  • 4 kiaušinių;
  • žiupsnelio druskos
  • maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • džiovintų čiobrelių

Paruošimo būdas:

Duoną supjaustykite kubeliais. Kiaušinius išplakite su pienu, druska, maltais pipirais ir tarkuotu sūriu. Duoną suberkite į sviestu išteptą kepimo formą ir užliekite kiaušinių plakiniu. 
 
Keptuvėje pakepinkite kubeliais pjaustytą šoninę su pjaustytais pievagrybiais ir svogūnų laiškais. Galiausiai suberkite špinatus ir palikite, kol jie sukris. Paruoštą masę įmaišykite į kiaušinių plakiniu užpiltą duoną. Taip paruoštą apkepą palikite per naktį šaldytuve, kad duona gerai išbrinktų ir sugertų plakinį. 
 
Prieš kepdami apkepą apibarstykite likusiu tarkuotu sūriu ir džiovintais čiobreliais. Pašaukite indą su patiekalu į 180 laipsnių karščio orkaitę 20–30 minučių. Valgykite šiltą. 

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Renata!