Duonos padažas

Duonos padažas

Tai ne vieną tarptautinį apdovanojimą pelnęs virtuvės šefas, dirbęs geriausiuose Lietuvos ir užsienio restoranuose, rašantis tinklaraštį Pavarsdienorastis. Justinas sutiko pasidalinti savo žiniomis ir patirtimi perkeliant tausų maisto gaminimą į Jūsų namų virtuvę: „Virtuvė man nėra tik darbas. Tai kultūros dalis, kurią turime puoselėti.“

Reikės:

  • 120 g riešutų
  • 6 skiltelių česnako
  • 200 g duonos
  • 1 l mineralinio vandens (arba iš čiaupo, virinto)
  • 120 ml alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų

Paruošimo būdas:

  • Riešutai apskrudinami keptuvėje.
  • Česnako skiltelės 3 minutes apverdamos verdančiame vandenyje.
  • Susmulkinta duona užpilama stikline vandens.
  • Viskas dedama į indą, trinama rankiniu trintuvu, vis įpilama vandens, kad būtų vientisa masė.
  • Pilamas alyvuogių aliejus, pagardinama druska ir pipirais.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pats Justinas!