Gaspačas (sriuba)

Gaspačas (sriuba)
Arūnas Stoškus

Pietietiškos virtuvės virtuozas Arūnas Stoškus kviečia kiekvieną dieną paversti švente (o kas trečią dieną – Nieko nepirkimo švente!) gaminant spalvingus patiekalus, kuriems galima sunaudoti viską, kas liko nesuvalgyta ar gulėjo užmiršta… Skanaus!

Reikės:

ikonos

 4 porcijoms

  • 1 kg pomidorų 
  • 1 agurko (200 g) 
  • 50 g salierų stiebų 
  • 1 saldžiosios paprikos (raudonos) 
  • 1 svogūno (vidutinio dydžio, galima naudoti ir mėlynąjį svogūną) 
  • 3 skiltelių česnako
  • 20 g žalumynų (gali būti bazilikai, petražolės ar kt.) 
  • žiupsnelio druskos 
  • žiupsnelio šviežiai grūstų pipirų 
  • ledukų
  • duonos džiūvėsėlių 
  • 20 ml citrinų sulčių arba raudono vyno acto
  • vandens (jei pomidorai nevandeningi) 

Paruošimo būdas:

  1. Pomidorus galima nuplikyti norint pašalinti odelę, bet galima palikti ir su odele. Agurkai taip pat tinka nulupti arba su žieve. Iš paprikų išvalome sėklas.
  2. Visas daržoves nuplauname ir supjaustome kubeliais.
  3. Visas daržoves, žalumynus ir citrinų sultis (arba actą) dedame į trintuvą ir triname, kol pasidaro vientisa masė.
  4. Jei sriuba per tiršta, galima įpilti vandens.
  5. Pagardiname druska ir pipirais, sudedame ledukus, pabarstome džiūvėsėliais ir patiekiame.
  6. Geriausia sriubą gaminti iš vakaro, nes kitą dieną sriuba bus sodresnė ir skanesnė.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...