Gelsvių pesto padažas

Gelsvių pesto padažas
Renata Ničajienė

Maisto entuziastė, virtuvės magė Renata Ničajienė žino, kaip iš avokadų pasigaminti majonezą, o iš duonos – desertą, ir kaip nustebinti save ar svečius, pavyzdžiui, sausainiais su kiaušiniais… Štai Renatos receptų kolekcija – pasisemkime idėjų, kaip kūrybingai sunaudoti maisto likučius ir atsargas.

Reikės:

  • 200 g šviežių gelsvių lapelių
  • 100 g lukštentų moliūgų sėklų
  • 200 ml šaltai spausto alyvuogių aliejaus
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 5 česnako skiltelių
  • 1 šaukšto citrinų sulčių
  • pusės šaukštelio druskos

Paruošimo būdas:

Gelsvių lapelius gerai nuplaukite ir supjaustykite. 

Moliūgų sėklas pakaitinkite keptuvėje ant vidutinės kaitros, kad paskrustų.

Pjaustytus gelsvių lapelius suberkite į trintuvą kartu su moliūgų sėklomis ir česnakų skiltelėmis, supilkite aliejų ir trinkite, kol įgis padažo konsistenciją. Kai susitrins į vientisą masę, suberkite tarkuotą sūrį ir dar kiek patrinkite. 

Tokį pesto padažą galite laikyti šaldytuve iki mėnesio. O užšaldę šaldiklyje galėsite laikyti net apie pusę metų. „Pesto padažus dažniausiai šaldau be tarkuoto sūrio – jo įberiu tik atšildžiusi“, – sako Renata.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Renata!