Granola su rugine duona

Granola su rugine duona
Renata Ničajienė

Maisto entuziastė, virtuvės magė Renata Ničajienė žino, kaip iš avokadų pasigaminti majonezą, o iš duonos – desertą, ir kaip nustebinti save ar svečius, pavyzdžiui, sausainiais su kiaušiniais… Štai Renatos receptų kolekcija – pasisemkime idėjų, kaip kūrybingai sunaudoti maisto likučius ir atsargas.

Reikės:

  • 200 g senesnės ruginės duonos
  • 200 g avižinių dribsnių
  • 400 g mėgstamų sėklų ir riešutų (Renata naudojo saulėgrąžų, moliūgų, aguonų sėklas ir kokosų riešutų riekeles)
  • 50 ml kokosų aliejaus
  • 50 ml vandens
  • 150 g medaus
  • 2 šaukštelių cinamono

Paruošimo būdas:

Puode su kokosų aliejumi ir vandeniu ištirpinkite medų. Maišykite, kol masė taps vientisa. 
 
Duoną supjaustykite kuo mažesniais kubeliais. Juos sumaišykite su avižiniais dribsniais, sėklomis, riešutais ir cinamonu. 
 
Kepimo skardoje ant kepimo popieriaus paberkite sausąjį mišinį, ant jo užpilkite paruoštą sirupą. Gerai išmaišykite, kad visi sausi ingredientai pasidengtų sirupu. 
 
Skardą su paruoštu mišiniu pašaukite kepti į įkaitintą 150 laipsnių orkaitę 40–45 minutėms. Kepimo metu kelis kartus vis pamaišykite, kad vienodai iškeptų. 
 
Iškepusiai granolai auštant, ją kelis kartus pamaišykite, kad nesuliptų ir būtų biri. Atšalusią laikykite sausai apie mėnesį. 

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Renata!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...