Grikiai su daržovėmis

Grikiai su daržovėmis
Aistė Švetkauskė

Aistė Švetkauskė baigė sveiko maisto gaminimo kursus Londone, studijavo molekulinio maisto subtilybes Florencijoje. Įkūrusi kulinarijos studiją Aistė siekia ne tik puoselėti mitybos įvairovę, bet ir skleisti žinią apie tai, kaip kiekvienas galime prisidėti prie maisto ir aplinkos tausojimo. Besidomintiems iniciatyva „Linkėjimai, maistas“ Aistė dovanoja šiuos receptus.

Reikės:

  • 100 g grikių
  • 1 nedidelės morkos
  • 1 nedidelio svogūno
  • saujelės krapų ar kitų mėgstamų žolelių
  • žiupsnio druskos
  • žiupsnio maltų juodųjų pipirų
  • žiupsnio kario arba šiek tiek ciberžolės
  • kepimui – lydyto sviesto („ghee“)

Paruošimo būdas:

1. Grikius plauname po tekančiu vandeniu, kol vanduo pasidaro skaidrus. Pasūdytame vandenyje grikius verdame apie 10 min.
2. Morkas supjaustome smulkiais šiaudeliais (skustuku ar kitaip), svogūną susmulkiname kubeliais.
3. Keptuvėje įkaitinti lydytą sviestą („ghee“) ir apkepinti daržoves kartu su prieskoniais ir žolelėmis.
4. Išvirtus grikius patiekiame  su apkeptomis daržovėmis.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Aistė!