Lietuvos kulinarijos žvaigždės iš Italijos Gian Luca Demarco receptai dvelkia namais, šiluma ir vasariška gaiva. Pasisemkite idėjų, kaip maisto ir valgių likučius, atsargas, galus ir sankaupas paversti energija ir laime įdarytais valgiais! (ir nesunkiai pagaminamais.) Gian Luca Jums dovanoja savo saulėtų receptų kolekciją.
Pirmiausia nupjauname baklažano galus, tada supjaustome baklažaną išilgai juostelėmis ir dedame ant keptuvo (grilio). Baklažanus kepame tol, kol suminkštės ir bus ne „guminiai“.
Kai baklažanai iškepa, ant kiekvieno griežinėlio tepame šaukštą pomidorų tyrės ir užbarstome mocarelos (arba bet kokios kito turimo sūrio). Susukame baklažano griežinėlius ir dedame į kepimo indą. Ant viršaus dar užpilame pomidorų tyrės, uždedame tarkuotą mocarelą, baziliko lapelius ir užtarkuojame kietąjį sūrį.
Dedame į įkaitintą iki 180 °C orkaitę ir kepame apie 10 min.