Indiškos Roti duonelės

Indiškos Roti duonelės
Nida Degutienė

Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…

Reikės:

ikonos

8 paplotėliams

  • 3 stiklinių kvietinių miltų
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio smulkios druskos
  • 2 šaukštelių cukraus
  • 2 šaukštų tirpinto sviesto (arba ghee) plius dar šiek tiek kepimui
  • 1/2 stiklinės kefyro
  • 1/2 stiklinės šilto vandens
  • 1 pakelio (7 g) sausų mielių

Paruošimo būdas:

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska bei cukrumi, viduryje padarykite duobelę ir supilkite tirpintą atvėsintą sviestą, kefyrą ir šiltame vandenyje ištirpintas mieles. Rankomis arba virtuviniu kombainu užminkykite elastingą minkštą tešlą. Uždenkite dubenį su tešla maistine plėvele ir palikite šiltai, kad masė padvigubėtų. 

Sumaigykite tešlą ir padalinkite į 8 lygias dalis. Kiekvieną iškočiokite į maždaug 1/2 cm storumo apskritimą. Įkaitinkite keptuvę ir patepkite trupučiu tirpinto sviesto. Kepkite paplotėlius po vieną, kai viena pusė apkeps, apverskite ir trumpai kepkite kitą pusę. Laikykite paplotėlius šiltai (Lorrain juos iškart susuka į aliuminio foliją, kad išliktų minkšti net ir rytojaus dieną, tada tik pašildo mikro bangų krosnelėje). Aš paplotėlius iki pat patiekimo laikau pašildymo stalčiuje (arba šiltoje orkaitėje), o rytojaus dieną pašildau garuose. 

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Nida!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...