Ispaniški duonos skrebučiai (torrijas)

Ispaniški duonos skrebučiai (torrijas)

Tai ne vieną tarptautinį apdovanojimą pelnęs virtuvės šefas, dirbęs geriausiuose Lietuvos ir užsienio restoranuose, rašantis tinklaraštį Pavarsdienorastis. Justinas sutiko pasidalinti savo žiniomis ir patirtimi perkeliant tausų maisto gaminimą į Jūsų namų virtuvę: „Virtuvė man nėra tik darbas. Tai kultūros dalis, kurią turime puoselėti.”

Reikės:

  • vakarykštės duonos (prancūziško batono, čiabatos)
  • 200 ml pieno
  • pusės apelsino žievelės
  • šaukšto medaus
  • cinamono lazdelės
  • 2 kiaušinių
  • vanilinio cukraus
  • šlakelio aliejaus

Paruošimo būdas:

Į prikaistuvį supilamas pienas, įdedama cinamono lazdelė, medus, suberiamos pusės apelsino žievelės. Kaitinama iki virimo, tada šiek tiek ataušinama. Perkošiama per sietelį.
Duona supjaustoma riekelėmis ir gerai pamirkoma piene. Tada merkiama į kiaušinio plakinį ir apkepama iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje.
Nusausinama popierine servetėle ir pabarstoma vaniliniu cukrumi.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pats Justinas!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...