Itališki virtų bulvių virtinukai (Gnocchi) su karamelizuoto sviesto ir česnakų padažu

Itališki virtų bulvių virtinukai (it. Gnocchi) su karamelizuoto sviesto ir česnakų padažu
Rokas Vasiliauskas

Vieno geriausių restoranų šefas Rokas Vasiliauskas kviečia atskleisti paprasčiausių produktų magiją. Šie minimalistiniai receptai jums padės kūrybiškai sunaudoti likusį maistą ir be streso pasigaminti valgių.

Reikės:

ikonos

 2 porcijoms

  • 1,5 virtos vidutinio dydžio bulvės
  • 1/2 kiaušinio
  • 2 v. šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
  • 2 v. šaukštų kvietinių miltų
  • 70 g sviesto
  • 200 ml riebios grietinėlės
  • 5–6 česnako skiltelių
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 1 žiupsnelio juodųjų pipirų

Paruošimo būdas:

Sviestą sudedame į puodą ir karamelizuojame: kaitiname ant vidutinės kaitros vis pamaišydami, kol atsiskyrusios sviesto putos įgaus rudą spalvą ir sviestas pradės skleisti karamelės bei riešutų aromatą.

Į karamelizuotą sviestą sumetame smulkiai kapotus česnakus ir pakepame 1 min.

Supilame grietinėlę ir įberiame šiek tiek smulkintų juodųjų pipirų bei druskos. Gariname, kol šiek tiek sutirštėja.

Kol gariname padažą, šakute kaip įmanoma smulkiau sutriname bulves.

Bulves sumaišome su šaukštu tarkuoto kietojo sūrio, miltais, kiaušiniu. Tešlą paminkome, kol nustoja lipti prie pirštų. Turi išeiti minkšta, glotni, vienalytė masė.

Ant miltais pabarstyto stalo išvoliokite norimo storio ritinėlius ir supjaustykite juos 2 cm ilgio gabaliukais.

Juos sudedame į verdantį pasūdytą vandenį ir, virtinukams iškilus į paviršių, paverdame dar 2 min.

Virtinukus sumaišome su padažu ir patiekiame su tarkuotu sūriu bei šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pats Rokas!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...