Kakavinis avokadų ir bananų pudingas su datulių karamele ir riešutais

Kakavinis avokadų ir bananų pudingas su datulių karamele ir riešutais
Paulės Tamašauskaitė

Ekspertai sako, kad augalinė mityba – būdas kovoti su klimato kaita. Kokį mitybos principą besirinktumėte, svarbiausia – nešvaistyti maisto. Džiaugiamės, kad ugalinės mitybos tinklaraščio „Follow your spoon“ autorė Paulė Tamašauskaitė dalinasi savo patirtimi, kaip gaminti tausiai ir gardžiai.

Reikės:

Pirmam sluoksniui:

  • 2 bananų
  • avokadų
  • 4 šaukštų kakavos
  • 1/3-1/2 puodelio augalinio pieno

Antram sluoksniui:

  • 12 datulių
  • 1/3 puodelio augalinio pieno
  • Saujelės riešutų
  • Žiupsnio druskos

Paruošimo būdas:

Bananus, avokadus, kakavą ir 1/3 puodelio augalinio pieno sutriname trintuvu. Gautą masę išdėliojame į indelius, kuriuose patieksime. Datules su augaliniu pienu ir žiupsniu druskos taip pat sutriname ir paskirstome ant pirmojo sluoksnio. Riešutus susmulkiname ir pabarstome ant deserto.
 

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Paulė!