Keptas obuolys su cinamonu ir maskarpone

Keptas obuolys su cinamonu ir maskarpone
Arūnas Stoškus

Pietietiškos virtuvės virtuozas Arūnas Stoškus kviečia kiekvieną dieną paversti švente (o kas trečią dieną – Nieko nepirkimo švente!) gaminant spalvingus patiekalus, kuriems galima sunaudoti viską, kas liko nesuvalgyta ar gulėjo užmiršta… Skanaus!

Reikės:

ikonos

 4 porcijoms

  • 4 obuolių
  • 150-200 g maskarponės  
  • 50 g sviesto  
  • Žiupsnelio malto cinamono (ant kiekvieno obuolio) 
  • 1 šaukšto natūralaus medaus 
  • Žiupsnelio citrinos žievelių 
  • Žiupsnelio cinamono (kremui)
  • Žiupsnelio muskatų

Paruošimo būdas:

Obuolius nusiplauname, perpjauname per pusę ir išskobiame sėklas.

Į išskobtų sėklų vietą dedame po gabaliuką sviesto, apibarstome maltu cinamonu ir dedame į įkaitintą (180-200° C) orkaitę. Kepame apie 20-25 min. Viskas priklauso nuo obuolių minkštumo – ir kiek norime juos kepinti.

Kol obuoliai kepa, pasidarome maskarponės kremą: maskarponę sumaišome su citrinų žievele, muskatais, cinamonu ir medumi, gauname vientisą kremą.

Obuoliams iškepus, ant jų dedame po gerą šaukštą kremo. Valgome, kol obuoliai karšti.

PATARIMAI:

  • Jei neturite medaus, tiks ir klevų arba agavos sirupas; taip pat galite pasidaryti paprastą cukraus sirupą.
  • Keptus obuolius visada tinka patiekti apibarsčius kepintais lazdyno riešutais.
  • Keptiems obuoliams pagardinti puikiai tinka ir šokoladas arba ledai.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pats Arūnas.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...