Korėjietiškos morkų salotos

Korėjietiškos morkų salotos
Nida Degutienė

Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…

Reikės:

  • 500 g morkų
  • žiupsnelio druskos
  • 30 ml baltojo vyno acto
  • 4 skiltelių česnako
  • maltų aitriųjų paprikų
  • ½ šaukštelio kalendrų (stambiai grūstų)
  • 100 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 1 šaukštelio sezamų aliejaus

Paruošimo būdas:

Supjaustykite morkas, sudėkite jas į dubenį, permaišykite su druska, cukrumi ir actu. Palikite pusvalandžiui. Iš morkų suformuokite aukštą kalnelį. Supjaustykite česnaką, sudėkite ant viršaus, suberkite ir visus prieskonius. Užvirinkite aliejų ir verdantį pilkite tiesiai ant kalnelio viršaus. Palaukite, kol aliejus nutekės, viską išmaišykite, užpilkite sezamų aliejaus. Laikykite šaldytuve, kuo ilgiau – tuo skonis gerės.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Nida!