Kukurūzų traškučiai (nachos) su vištiena, pupelėmis, „negražiais“ pomidorais ir sūriu

Kukurūzų traškučiai (nachos) su vištiena, pupelėmis, „negražiais“ pomidorais ir sūriu
Rokas Vasiliauskas

Vieno geriausių restoranų šefas Rokas Vasiliauskas kviečia atskleisti paprasčiausių produktų magiją. Šie minimalistiniai receptai jums padės kūrybiškai sunaudoti likusį maistą ir be streso pasigaminti valgių.

Reikės:

ikonos

 2-3 porcijoms

  • 1 skardinės juodųjų pupelių
  • 3 sunokusių „negražių“ pomidorų
  • 200 g keptos vištienos
  • 1/2 aitriosios paprikos
  • 1 mėlynojo svogūno
  • 200 g fermentinio sūrio
  • 50 g kietojo sūrio
  • 1 paprikos
  • 2 g maltos kalendros
  • 2 g malto kumino
  • 1 pakelio kukurūzų traškučių

Paruošimo būdas:

Pomidorus susmulkiname ir sudedame į keptuvę. Kaitiname, kol pomidorai visiškai suminkštėja ir išleidžia beveik visą vandenį. Tada dedame susmulkintą vištieną ir pupeles. Pakaitiname dar apie 5 min., kad turėtume tirštą masę. Įberiame druskos ir pipirų pagal skonį.

Paprikas susipjaustome kubeliais, svogūną – pusžiedžiais, aitriąją papriką – žiedeliais.

Sluoksniuojame į skardą tokia tvarka: traškučiai, vištienos masė, paprika, svogūnai, aitrioji paprika, prieskoniai, kietasis sūris, fermentinis sūris. Kartojame – padarome du sluoksnius.

Kepame iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 min.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pats Rokas!