Lakštinės („filo“) tešlos pyragas su vištiena, kruopomis ir žalumynais

Lakštinės („filo“) tešlos pyragas su vištiena, kruopomis ir žalumynais
Nida Degutienė

Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…

Reikės:

ikonos

4 porcijoms

  • 8 lakštinės („filo“) tešlos lakštai
  • 500 g susmulkintos virtos arba keptos vištienos (likučių)
  • 150 g varškės
  • 2 svogūnų (susmulkintų)
  • apie 1,5 stiklinės virtų kruopų (labiausiai tiks ryžiai)
  • 2 šaukšteliai raudonėlių (džiovintų)
  • saujelės džiovintų spanguolių (arba razinų)
  • saujelės paskrudintų kedrų riešutų (jei turite)
  • šiek tiek žalumynų (tiks špinatai, lapiniai burokėliai, burokų lapai (batviniai)

Jogurtiniam tahiniui (padažui):

  • ¼ stiklinės tahinio
  • 2 šaukštų vandens
  • ¼ stiklinės jogurto
  • 2 šaukštų citrinų sulčių
  • ½ šaukštelio kumino
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

Paruošimo būdas:

Pasigaminkite padažą: visus ingredientus sudėkite į nedidelį trintuvo indą, sutrinkite, kad būtų vientisa masė, ir padėkite į šaldytuvą, kol prireiks. 
 
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. 
 
Smulkintą vištieną pabarstykite raudonėliais ir sumaišykite. Atidėkite į šalį.
 
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir lėtai kepinkite svogūnus, kol suminkštės. Dubenyje virtus ryžius (ar kitas kruopas) sumaišykite su džiovintomis spanguolėmis, kedro riešutais ir apkepintais svogūnais. 
 
Į keptuvę, kurioje kepė svogūnai, sudėkite pasmulkintus žalumynus (pvz., špinatus). Pakepinkite kelias minutes, kol suglebs, tada perkelkite į sietelį ir išspauskite kiek galima daugiau skysčio. Sukapokite žalumynus peiliu ir sumaišykite su varške, pasūdykite. Atidėkite į šalį. 
 
Kepimo skardelę (20 cm skersmens) patepkite aliejumi. Įklokite vieną lakštinės („filo“) tešlos lakštą taip, kad kraštai išsikištų per kraštus. Patepkite lakštą aliejumi, tada klokite kitą tešlos lakštą, taip pat patepkite aliejumi. Taip suklokite 6 tešlos lakštus. Į taip išklotą skardą dėkite ryžių mišinį, paskirstykite jį tolygiai per visą dugną. Ant šio sluoksnio klokite žalumynų mišinį, o ant jo – vištieną. Užlenkite paliktus lakštinės tešlos kraštus ant viršaus, patepdami juos aliejumi. Ant pyrago viršaus užklokite dar du tešlos lakštus, juos paglamžydami ir patepdami aliejumi. 
 
Kepkite apie 40 minučių arba kol tešla gražiai apskrus. Patiekite su jogurtiniu tahiniu. 
 

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Nida!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...