Lietiniai blynai su įdaru

Lietiniai blynai su įdaru
Nida Degutienė

Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…

Reikės:

ikonos

apie 10 blynelių

  • 2 kiaušinių
  • 1 stiklinės miltų (tiks viso grūdo, tradiciniai kvietiniai arba speltų)
  • 1 stiklinės pieno
  • 3/4 stiklinės vandens (idealu, jei yra gazuoto)
  • žiupsnelio druskos
  • 3 šaukštų aliejaus arba atvėsinto tirpinto sviesto

Įdaras gali būti įvairus:

  • smulkinta virta vištiena, apkepinta su svogūnais, pagardinta mėgstamais prieskoniais
  • iš vakaro likusi bulvių košė, varškė (arba tarkuotas sūris) ir kiaušinis
  • varškė, cukrus ir vanilė
  • apkepinti kopūstai su svogūnais, pomidorų pasta, druska, pipirai
  • virtų kruopų likučiai (pvz., grikių), tarkuotas sūris, kiaušinis, pakepinti svogūnai, druska, pipirai
  • ožkos sūrio likučiai, muskatas, šaldyti apvirti špinatai (smulkinti), druska ir pipirai

Paruošimo būdas:

Elektrinio virtuvinio kombaino inde baltymams plakti skirta šluotele lengvai suplakami kiaušiniai. Suberiami miltai, supilamas pienas. Plakama, kol susidarys vientisa tiršta masė. Tada dalimis pilamas vanduo ir plakama, kol masė bus skysta ir vienalytė. Pabaigoje įberiama druskos, supilamas aliejus arba lydytas sviestas, išmaišoma. Sumaišyta tešla paliekama brinkti apie 15–30 min., o prieš kepant lengvai sumaišoma šaukštu.

Keptuvė patepama trupučiu riebalų ir gerai įkaitinama. Pilamas samtelis blynelių tešlos (blynelis turi būti plonytis, dengti visą keptuvės paviršių), iškart pavartoma keptuvė, kad visa tešla tolygiai pasiskirstytų. Kepama tol, kol krašteliai šiek tiek pakils į viršų, o visas blynelio paviršius taps sausas. Atsargiai paimama už kraštelio ir blynelis staigiu judesiu apverčiamas kita puse (mokant galima apversti ir ore). Apversta puse pakaitinama apie 5 sek. ir blynelis iš keptuvės išverčiamas į lėkštę. Kartojama, kol sukepama visa tešla.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Nida!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...