Makaronai su sūriu (mac & cheese)

Makaronai su sūriu (mac & cheese)

Tai ne vieną tarptautinį apdovanojimą pelnęs virtuvės šefas, dirbęs geriausiuose Lietuvos ir užsienio restoranuose, rašantis tinklaraštį Pavarsdienorastis. Justinas sutiko pasidalinti savo žiniomis ir patirtimi perkeliant tausų maisto gaminimą į Jūsų namų virtuvę: „Virtuvė man nėra tik darbas. Tai kultūros dalis, kurią turime puoselėti.“

Reikės:

  • 400 g makaronų
  • 30 g sviesto
  • 30 g miltų
  • 200 ml pieno
  • 200 g sūrio (tinka likęs iš vakar dienos)
  • druskos, pipirų

Paruošimo būdas:

Makaronai išverdami, tada perpilami šaltu vandeniu (tinka ir likę nuo ankstesnio valgio). Prikaistuvyje ištirpdomas sviestas, suberiami miltai, pamaišoma. Supilamas šiek tiek pakaitintas pienas ir viskas gerai išmaišoma. Suberiamas tarkuotas sūris, pakaitinama, kol pasidaro graži vientisa masė. Makaronai maišomi su padažu ir dedami į kepimo indą. Kepama orkaitėje 185 °C temperatūroje apie 15 min., kol apskrunda viršus.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pats Justinas!