Makaronų apkepėlė traškia sūrio plutele su Bešamelio padažu

Makaronų apkepėlė traškia sūrio plutele su Bešamelio padažu
Gian_Luca_demarco

Lietuvos kulinarijos žvaigždės iš Italijos Gian Luca Demarco receptai dvelkia namais, šiluma ir vasariška gaiva. Pasisemkite idėjų, kaip maisto ir valgių likučius, atsargas, galus ir sankaupas paversti energija ir laime įdarytais valgiais! (ir nesunkiai pagaminamais.) Gian Luca Jums dovanoja savo saulėtų receptų kolekciją.

Reikės:

  • 400 g vakar išvirtų makaronų likučių
  • 2 baklažanų
  • 1 paprikos
  • 250 g kietojo sūrio (granapadano)
  • baziliko lapelių

Bešamelio padažui:

  • 500 g pieno
  • 50 g sviesto
  • 50 g miltų
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų pagal skonį

Paruošimo būdas:

Gaminame Bešamelio padažą: prikaistuvyje išlydome sviestą, dedame miltų ir maišome šluotele, kol gauname „ru“ (pranc. roux) – miltų ir riebalų mišinį. Supilame pieną ir toliau maišome ant ugnies, kol sutirštės ir taps vientisas. Galima pagardinti tarkuotu muskato riešutu. Padažo konsistencija turėtų būti gana tiršta, kad lėtai nusileistų nuo pakelto šaukšto.
 
Baklažanus supjaustome plonais griežinėliais ir išverdame aliejuje. Nusausiname popieriniu rankšluosčiu, kad neliktų riebalų. Papriką supjaustome kubeliais.
 

Virtus makaronus sumaišome su paprika ir Bešamelio padažu. Pusę makaronų suberiame į kepimo indą, tada ant viršaus sudedame pusę baklažanų. Apibarstome sūriu. Tada vėl dedame makaronus, baklažanus ir apibarstome sūriu. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame apie 15 min.  Kai apkepėlė iškepa, papuošiame ją šviežiais baziliko lapeliais.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pats Gian Luca Demarco!