Marinuotos cukinijų žievelės

Marinuotos cukinijų žievelės
Renata Šniolienė

Renata Šniolienė kviečia gaminti gardžiai ir tausiai!! Tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė dalinsis savo patirtimi ir demonstruos: kur sunaudoti morkų tarkius – likusius išspaudus sultis, ką gardaus pasigaminti iš gausaus cukinijų derliaus ir kaip sunaudoti dažniausiai išmetamą cukinijų žievę. Ir tai dar ne viskas!

Reikės:

  • 1 l vandens 
  • 3 šaukštai baltojo cukraus 
  • 1 šaukštas rupios akmeninės druskos
  • 120 – 150 ml 6% obuolių acto
  • 1 šaukštas džiovintų prieskonių mišinio 

Paruošimo būdas:

Cukinija kruopščiai nuplaunama ir nusausinama. Plačiu daržovių skustuku arba specialiu skustuko antgaliu, skirtu gaminti daržovių „makaronus“, smarkiai nespaudžiant, nupjaunama tamsioji cukinijos žievė. Juostelės ar „makaronai“ sudedami į švarius stiklainius. 
 
Verdamas marinatas: į užvirusį vandenį sudedamas cukrus ir druska, maišoma iki pilnai ištirpsta. Tuomet suberiami džiovinti prieskoniai, galima naudoti tiek pirktinius, tiek per vasarą rinktus ir sudžiovintus lapų ir česnakų mišinius.
 
Galiausiai supilamas actas, kelis kartus šaukštu pamaišoma ir marinatu sklidinai pripildomi stiklainiai su cukinijų žievelėmis. Užsukami hermetiniai dangteliai, stiklainiai apverčiami ant virtuvinio rankšluosčio, uždengiami kitu rankšluosčiu ir paliekami iki atvėsta. 
 
Konservai puikiai laikosi ir kambario temperatūroje, tik atidarius stiklainį, jį jau vertėtų sandėliuoti šaldytuve. 

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Renata!