Moliūgų sėklos

Moliūgų sėklos
Renata Šniolienė

Renata Šniolienė kviečia gaminti gardžiai ir tausiai!! Tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė dalinsis savo patirtimi ir demonstruos: kur sunaudoti morkų tarkius – likusius išspaudus sultis, ką gardaus pasigaminti iš gausaus cukinijų derliaus ir kaip sunaudoti dažniausiai išmetamą cukinijų žievę. Ir tai dar ne viskas!

Reikės:

  • šviežių moliūgų sėklų

Paruošimo būdas:

Skaptuojant moliūgą Helovino dekoracijoms ar tiesiog jį prapjovus sėklos dažniausiai išmetamos. Vis dėlto skyrus vos keliolika minučių galima pasigaminti puikų užkandį. 

Sėklos suberiamos į kiaurasamtį, o jis panardinamas į gilesnį indą su šaltu vandeniu. Sėklos vandenyje rankomis trinamos, kol lieka švarios, be moliūgo minkštimo ir išorinės plėvelės.

Kiaurasamtis ištraukiamas iš vandens ir pakabinamas virš kriauklės. Kai sėklos kiek apdžiūsta, paskleidžiamos ant kepimo skardos ar kito patogaus paviršiaus taip, kad nesiliestų viena su kita, ir 2–3 dienoms paliekamos šiltoje namų vietoje. Galima valgyti iš karto arba paskrudinti su įvairiais priedais.

Skrudinant keptuvėje išlydomas šaukštelis sviesto, suberiamos sėklos ir intensyviai maišant kepama, kol apskrunda ir pradeda traškėti. Tuomet suberiami mėgstami priedai ir dar kelias minutes pakaitinama. 

Sėkloms gardinti puikiai tinka:  druska, aitriosios paprikos, ciberžolės, karis, maltų pipirų mišinys, vasabių milteliai. 

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Renata!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...