Moliūgų tyrė

Moliūgų tyrė
Renata Šniolienė

Renata Šniolienė kviečia gaminti gardžiai ir tausiai!! Tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė dalinsis savo patirtimi ir demonstruos: kur sunaudoti morkų tarkius – likusius išspaudus sultis, ką gardaus pasigaminti iš gausaus cukinijų derliaus ir kaip sunaudoti dažniausiai išmetamą cukinijų žievę. Ir tai dar ne viskas!

Reikės:

  • moliūgo (kiek turite)

Paruošimo būdas:

Į tradicinių švenčių būrį besiveržiantis Helovinas dažnai baigiasi galvos skausmu – kur dėti išskaptuotus šventės atributus moliūgus. 

Labai tvarus būdas juos sunaudoti – pagaminti moliūgų tyrę, kuria galima gardinti sriubas, padažus, pyragus ar… kavą. 

Moliūgai supjaustomi stambiais gabalais ir sudedami į skardą žieve žemyn, kiekvienas gabalas patepamas trupučiu lydyto sviesto. Kepama 180–200 °C kaitroje, kepimo laikas priklauso nuo moliūgų veislės ir dydžio. Tam reikės bent pusvalandžio, o kietesniems ir stambesniems gabalams – ir visos valandos. 

Kepimo indai ištraukiami iš orkaitės ir paliekami atvėsti. Inde ar moliūgo gabaluose susidaręs kvapnus skystis nupilamas į atskirą indą ir naudojamas kaip daržovių sultinys.

Atvėsę moliūgai nulupami, nors kai kurių veislių (pvz., ‘Hokaidoʼ, ‘Uchiki Kuriʼ) odelė labai plona, tad jos lupti nebūtina. Minkštumą galima patikrinti šakute: jei ji lengvai įbedama į žievę, lupti nereikia. 

Moliūgai sudedami į smulkinimo indą ir sumalami iki tyrės. 

Šitaip paruošta tyrė šaldytuve išlieka šviežia 3–4 savaites, dalį galima sudėti į šaldymo indelius ir sandėliuoti šaldiklyje. Galiojimo laiką laikant šaldytuve galima pailginti iki 3 mėnesių tyrę gausiai pasūdžius (30 g rupios druskos 1 l tyrės).

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Renata!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...