Morkų lapų pesto padažas

Morkų lapų pesto padažas
Nida Degutienė

Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…

Reikės:

  • 100 g morkų lapų, susmulkintų
  • 1-2 skiltelių česnako
  • saujelės bazilikų lapų
  • 50 g kedro (arba lazdyno) riešutų
  • 50 g saulėgrąžų
  • 1 šaukšto citrinų sulčių
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 šaukštelio kaparėlių (nebūtina)
  • 100 ml alyvuogių aliejaus
  • druskos ir pipirų

Paruošimo būdas:

Elektriniu smulkintuvu susmulkinkite morkų lapus su česnakais, bazilikais, riešutais, saulėgrąžomis, sūriu, kaparėliais, tada plona srovele pilkite aliejų ir toliau plakite, kol pado masė sutirštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
 
Patiekite su orkaitėje keptomis daržovėmis (morkomis, svogūnais, šviežiomis bulvėmis), taip pat mėsos patiekalais, žuvimi, makaronais.
 

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Nida!