Morkų pyragas

Morkų pyragas
Paulės Tamašauskaitė

Ekspertai sako, kad augalinė mityba – būdas kovoti su klimato kaita. Kokį mitybos principą besirinktumėte, svarbiausia – nešvaistyti maisto. Džiaugiamės, kad ugalinės mitybos tinklaraščio „Follow your spoon“ autorė Paulė Tamašauskaitė dalinasi savo patirtimi, kaip gaminti tausiai ir gardžiai.

Reikės:

  • 1 puodelio baltų speltų miltų
  • 1/2 puodelio viso grūdo speltų miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio sodos
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 2/3 puodelio rudojo cukraus
  • 2 šaukštų maltų linų sėmenų + 6 šaukštų šilto vandens
  • 1/4 puodelio aliejaus,
  • 1/2 šaukštelio obuolių acto
  • 3/4 puodelio augalinio pieno
  • 2 didelių morkų (apie 2 puodelių tarkuotų)
  • saujos razinų ir graikinių riešutų

Paruošimo būdas:

Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir cinamoną. Morkas nuskutame ir sutarkuojame burokine tarka. Kitame dubenyje sumaišome cukrų, linų sėmenis kartu su vandeniu, taip pat aliejų, obuolių actą ir augalinį pieną. Tuomet sausus produktus sumaišome su šlapiais, į gautą tešlą įmaišome tarkuotas morkas ir saują razinų. Tešlą pilame į pailgą kekso kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Ant viršaus pabarstome smulkintų graikinių riešutų. Kepame įkaitintoje 200 °C orkaitėje 50–55 min.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Paulė!