Naminis sultinys

Naminis sultinys
Gian_Luca_demarco

Lietuvos kulinarijos žvaigždės iš Italijos Gian Luca Demarco receptai dvelkia namais, šiluma ir vasariška gaiva. Pasisemkite idėjų, kaip maisto ir valgių likučius, atsargas, galus ir sankaupas paversti energija ir laime įdarytais valgiais! (ir nesunkiai pagaminamais.) Gian Luca Jums dovanoja savo saulėtų receptų kolekciją.

Reikės:

  • 2 l vandens
  • vištienos su kaulu arba tik kaulų (geriausia – naminė vištiena)
  • 1 morkos
  • 2 saliero kotų
  • 1 svogūno

Paruošimo būdas:

  1. Į puodą su vandeniu įdėti vištieną su kaulais arba tik kaulus.
  2. Salierą perpjauti per pusę. Morką nuskusti peiliu ir supjaustyti į kelias dalis.
  3. Svogūną nulupti; svogūno lukštą galima įdėti į ruošiamą sultinį, kad jo spalva būtų ryškesnė.
  4. Visas daržoves sudėti į puodą.
  5. Prieš užverdant vandeniui nugraibyti susidariusias pilkšvos spalvos putas.
  6. Užvirus vandeniui, sumažinti kaitrą ir virti 2 val. vis pamaišant.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pats Gian Luca Demarco!