Panettone pudingas

Panettone pudingas
Jonita Šeščilaitė

Iniciatyvą „Linkėjimai, maistas“ palaiko ir savo tvariomis idėjomis dalinasi Jonita Šeščilaitė, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos narė, 2018 metų geriausia jaunoji virėja, S. Pellegrino young chef euro-asia finalininkė.

Reikės:

  • 100 g panettone pyrago
  • 100 ml pieno
  • 50 ml grietinėlės
  • 1 kiaušinio
  • 30 g baltojo šokolado
  • apelsino žievelės
  • 15 g rudojo cukraus
  • 20 g sviesto
  • 10 g juodojo šokolado

Paruošimo būdas:

Kalėdinė tvarumo idėja –  sunaudoti sudžiūvusį ar neskanų panettone pyragą.

Puode užkaitinamas pienas, grietinėlė ir apelsino žievelės. Suberiamas baltasis šokoladas. Moliniai indeliai lengvai patepami sviestu, sudedamas panettone pyragas. Kol tirpsta šokoladas, išplakamas kiaušinis su cukrumi. Pakaitintas pienas su grietinėle ir baltuoju šokoladu supilamas į kiaušinio plakinį, užpilama ant panettone pyrago. Reikia palaukti 2 minutes, kol susigers. Kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių. Ant iškepto pudingo dedami juodojo šokolado gabaliukai.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Jonita!