Perlotas („Perlotto“) su jaunais burokėliais (ir jų lapais)

Perlotas („Perlotto“) su jaunais burokėliais (ir jų lapais)
Nida Degutienė

Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…

Reikės:

ikonos

 2 porcijoms

  • 1/3 stiklinės perlinių kruopų
  • 1 svogūno (susmulkinto)
  • 3–4 nedidelių burokų su žaliais lapais ir stiebais
  • 4 šaukštų sojos padažo
  • 60 ml balto vyno
  • 1,5 stiklinės sultinio – daržovių arba vištienos
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • juodųjų pipirų
  • kapotų žalių svogūno laiškų

Paruošimo būdas:

Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų. Jame kelias minutes maišdydami kepinkite nuplautas ir gerai nusausintas kruopas, kol pakvips tarsi riešutais.

Suberkite susmulkintą svogūną, tada suberkite pjaustytus burokėlius ir toliau kepinkite nuolat maišydami, kol daržovės karamelizuosis.

Supilkite sojos padažą bei baltą vyną ir kaitinkite, kol skystis visai išgaruos. Tada supilkite karštą sultinį, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir uždengę troškinkite apie 20 minučių.

Prieš patiekdami pabarstykite grūstais juodaisiais pipirais ir gausiai pabarstykite kapotais žaliais svogūnais.

Siūloma patiekti su kepinta vištiena; su fetos sūriu; su žaliomis salotomis…

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Nida!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...