Polentos lazdelės

Polentos lazdelės

Tai ne vieną tarptautinį apdovanojimą pelnęs virtuvės šefas, dirbęs geriausiuose Lietuvos ir užsienio restoranuose, rašantis tinklaraštį Pavarsdienorastis. Justinas sutiko pasidalinti savo žiniomis ir patirtimi perkeliant tausų maisto gaminimą į Jūsų namų virtuvę: „Virtuvė man nėra tik darbas. Tai kultūros dalis, kurią turime puoselėti.“

Reikės:

  • 250 g kukurūzų kruopų (polentos)
  • 800 ml daržovių sultinio
  • 100 g sūrio
  • druskos
  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • šlakelio aliejaus kepti
  • kukurūzų kruopų pabarstyti

Paruošimo būdas:

Į pakaitintą sultinį suberiamos kukurūzų kruopos, gerai išmaišoma šaukštu. Išjungus kaitinimą uždengiama dangčiu ir paliekama kelioms minutėms brinkti. Suberiamas smulkiai tarkuotas sūris, gerai išmaišoma.

Indo dugnas išklojamas sviestiniu popieriumi, suverčiama kukurūzų košė. Uždengiama sviestiniu popieriumi ir statoma į šaldytuvą, kad atvėstų. Gauta masė (turi būti sustingus) išverčiama ant lentelės. Supjaustoma lazdelėmis, pašlakstoma alyvuogių aliejumi ir pabarstoma kukurūzų kruopomis. Kepama įkaitintoje iki 180 °C temperatūros orkaitėje 15 min.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pats Justinas!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...