Prieskoninė druska

Prieskoninė druska
Renata Ničajienė

Maisto entuziastė, virtuvės magė Renata Ničajienė žino, kaip iš avokadų pasigaminti majonezą, o iš duonos – desertą, ir kaip nustebinti save ar svečius, pavyzdžiui, sausainiais su kiaušiniais… Štai Renatos receptų kolekcija – pasisemkime idėjų, kaip kūrybingai sunaudoti maisto likučius ir atsargas.

Reikės:

  • 1 stiklinės kokybiškos druskos
  • 4 stiklinių pjaustytų prieskoninių žolelių (pvz., peletrūnų, petražolių arba gelsvių)

Paruošimo būdas:

Druską kartu su prieskoninėmis žolelėmis sukapokite „S“ tipo peiliukais kapoklėje – druska taps žalia ir drėgna. 

Druską paskleiskite ant kepimo popieriaus ir palikite kelioms dienoms natūraliai džiūti. 

Išdžiūvusi druska gali sukibti gabaliukais. Ją vėl suberkite į kapoklę ir susmulkinkite, kad būtų biri. 

Laikykite sausai uždarame inde. 

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Renata!