Šakšuka su daržovėmis

Šakšuka su daržovėmis
Gian_Luca_demarco

Lietuvos kulinarijos žvaigždės iš Italijos Gian Luca Demarco receptai dvelkia namais, šiluma ir vasariška gaiva. Pasisemkite idėjų, kaip maisto ir valgių likučius, atsargas, galus ir sankaupas paversti energija ir laime įdarytais valgiais! (ir nesunkiai pagaminamais.) Gian Luca Jums dovanoja savo saulėtų receptų kolekciją.

Reikės:

  • 4–6 didelių kiaušinių
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
  • ½ likusio svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 aitriosios paprikos
  • 1 didelės saldžiosios paprikos
  • 2 šaukštelių malto kumino
  • 1 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
  • druskos
  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Paruošimo būdas:

Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų, įdėti česnako skilteles ir susmulkintą svogūną. Pakepinus suberti susmulkintą saldžiąją papriką ir kepinti dar apie 7 min. Tuomet supilti smulkintus konservuotus pomidorus. Išilgai perpjauti aitriąją papriką ir įdėti į padažą.

Įberti saldžiosios paprikos miltelių, kumino, žiupsnį druskos, pabarstyti šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir troškinti atidengtoje keptuvėje ant vidutinės kaitros apie 8–10 minučių, kartkartėmis pamaišant, kol dauguma skysčio išgaruos ir masė taps tiršta. Pomidorų masės paviršiuje padaryti šešias duobeles. Į jas atsargiai įleisti po kiaušinį. Paberti persiladu (prieskoniais). Kepti 180 °C orkaitėje apie 7 min., kol kiaušinių baltymai išvirs, o tryniai sutirštės.

Valgyti su skrudinta čiabata duona.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pats Gian Luca Demarco!