Saulėgrąžų ir gražgarsčių užtepėlė

Saulėgrąžų ir gražgarsčių užtepėlė

Augalinio maisto guru, kultinė šefė Ona Jurkšienė kviečia į maisto gaminimą žvelgti kūrybiškai ir strategiškai. 

Reikės:

  • 8 valg. š. nuplautų ir išmirkytų saulėgrąžų branduolių
  • saujos nuplautų ir nusausintų gražgarsčių; papildomai galima panaudoti ir turimus petražolių, krapų ir kitų prieskoninių žolelių likučius
  • 2 valg. š. citrinų sulčių
  • pusės stiklinės vandens
  • žiupsnelio druskos ir maltų pipirų

Paruošimo būdas:

  1. Produktus sudėti į smulkintuvo indą ir susmulkinti iki vientisos tirštos masės, pagal poreikį įdėti druskos ar citrinų sulčių.
  2. Paruoštą užtepėlę patiekti su duonelėmis ar daržovių gabaliukais.