Sezoninės salotos su keptomis pitų duonelėmis

Sezoninės salotos su keptomis pitų duonelėmis
Renata Ničajienė

Maisto entuziastė, virtuvės magė Renata Ničajienė žino, kaip iš avokadų pasigaminti majonezą, o iš duonos – desertą, ir kaip nustebinti save ar svečius, pavyzdžiui, sausainiais su kiaušiniais… Štai Renatos receptų kolekcija – pasisemkime idėjų, kaip kūrybingai sunaudoti maisto likučius ir atsargas.

Reikės:

  • 2 padžiūvusių pitų duonelių
  • ryšelio ridikėlių
  • kelių agurkų
  • ryšelio petražolių
  • kelių mėtų šakelių
  • 1 salotų gūžės

Padažui:

  • 2 šaukštų citrinų sulčių
  • 1 šaukšto tahinio (sezamų pastos)
  • 3 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Paruošimo būdas:

Padžiūvusias pitų duoneles perpjaukite išilgai pusiau, sudėkite ant kepimo popieriaus ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Pašaukite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 5–6 minutėms. Apkepusias ištraukite ir palikite praaušti.
 
Visas daržoves švariai nuplaukite ir nudžiovinkite. Salotas, petražoles ir mėtas supjaustykite, ridikėlius ir agurkus taip pat supjaustykite nedideliais kubeliais. 
 
Paruoškite salotų padažą: citrinų sultyse ištirpinkite sezamų pastą ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais. Padažu apliekite pjaustytas daržoves ir išmaišykite. 
 
Salotas apipabarstykite laužytomis keptomis pitų duonelėmis. Valgykite iš karto. 

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Renata!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...