Sicilietiški ryžių kroketai

Sicilietiški ryžių kroketai
Gian_Luca_demarco

Lietuvos kulinarijos žvaigždės iš Italijos Gian Luca Demarco receptai dvelkia namais, šiluma ir vasariška gaiva. Pasisemkite idėjų, kaip maisto ir valgių likučius, atsargas, galus ir sankaupas paversti energija ir laime įdarytais valgiais! (ir nesunkiai pagaminamais.) Gian Luca Jums dovanoja savo saulėtų receptų kolekciją.

Reikės:

  • 250 g ryžių
  • 50 g žalių žirnelių
  • 50 g virto kumpio
  • 50 g fermentinio sūrio
  • 2 kiaušinių
  • 50 g džiūvėsėlių
  • alyvuogių aliejaus pašlakstymui

Paruošimo būdas:

  1. Išplakti 2 kiaušinius ir įdėti žiupsnelį druskos bei pipirų.
  2. Virtus ryžius sumaišyti su žaliais žirneliais, virtu kumpiu, sūriu.
  3. Delnais formuoti apvalų arba cepelino formos kroketą (drėgnomis rankomis tai daryti lengviau, nes ryžiai mažiau limpa prie rankų).
  4. Gautą kroketą pamirkyti kiaušinio plakinyje ir apvolioti džiūvėsėliuose*.
  5. Kroketus išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol įgaus auksinę spalvą.

*Džiūvėsėlius galite pasigaminti iš sudžiūvusios duonos. Duoną supjaustyti riekelėmis, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir kepti iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 8 minutes. Iškepusią duoną sumalti į trupinius. Galima sumaišyti su paprastais džiūvėsėliais.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pats Gian Luca Demarco!