Sluoksniuotas desertas su rugine duona

Sluoksniuotas desertas su rugine duona
Renata Ničajienė

Maisto entuziastė, virtuvės magė Renata Ničajienė žino, kaip iš avokadų pasigaminti majonezą, o iš duonos – desertą, ir kaip nustebinti save ar svečius, pavyzdžiui, sausainiais su kiaušiniais… Štai Renatos receptų kolekcija – pasisemkime idėjų, kaip kūrybingai sunaudoti maisto likučius ir atsargas.

Reikės:

Duonos trupiniams:

  • 400 g padžiūvusios ruginės duonos
  • 4 šaukštų rudojo cukraus
  • 2 šaukštelių cinamono
  • 40 g sviesto

Kremui:

  • 200 ml plakamosios grietinėlės
  • 200 ml maskarponės 
  • 80 g cukraus
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 250 ml spanguolių arba bruknių uogienės

Paruošimo būdas:

Pirma pagaminkite duonos trupinius. Padžiūvusią duoną sukapokite kapoklėje S tipo peiliukais į trupinius. Juos keptuvėje pakepinkite ant sviesto su cukrumi bei cinamonu ant žemos temperatūros. Kepkite tol, kol iš duonos išgaruos drėgmė. Ataušę duonos trupiniai taps traškūs. 
 
Paruoškite kremą: išplakite grietinėlę su paprastu bei vaniliniu cukrumi, į ją įmaišykite maskarponę ir suplakite į standų kremą. 
 
Sluoksniuokite desertą permatomose taurėse. Pirma berkite kelis šaukštus duonos trupinių, tada dėkite kremą, ant jo pilkite trintas spanguoles, tada vėl trupinius, kremą ir spanguoles. Desertą baikite kremu ir apibarstykite cinamonu. Prieš patiekdami kelias valandas palaikykite šaldytuve, kad trupiniai sudrėktų ir išryškėtų  skoniai. 
 

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Renata!