Šokoladinis pyragas be kvietinių miltų ir be cukraus

Šokoladinis pyragas be kvietinių miltų ir be cukraus

Augalinio maisto guru, kultinė šefė Ona Jurkšienė kviečia į maisto gaminimą žvelgti kūrybiškai ir strategiškai. 

Reikės:

ikonos

12 porcijų

  • 1 stiklinės neskrudintų grikių
  • 1 stiklinės smulkiai sutarkuotų morkų
  • 1 stiklinės obuolių sulčių
  • 2 šaukštų kakavos
  • 2 šaukštų razinų
  • žiupsnelio meduolių prieskonių
  • 1 šaukštelio sodos, „nugesintos“ 1 šaukštu obuolių sidro actu

Papuošimui:

  • išlydyto šokolado
  • įvairių džiovintų vaisių ir uogų
  • riešutų
  • šokoladinių pabarstukų
  • džiovintų daigintų grikių

Paruošimo būdas:

Neskrudintus grikius sumalame į miltus.

Grikių miltus sumaišome su tarkuotomis morkomis, kakava, nuplikytomis razinomis, meduolių prieskoniais.

Į šį sausų produktų mišinį supilame ir įmaišome obuolių sultis ir gautą masę susmulkiname maisto plakiklyje.

Gautą masę supilame į dubenį, įmaišome obuolių sidro actu „nugesintą“ sodą ir gerai išmaišome.

Tešlą supilame į aliejumi išteptą formą arba į atskiras keksiukų formeles ir kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 – 35 min., kol iškepa.

Atvėsintą pyragą papuošiame vandens vonelėje išlydytu šokoladu, džiovintais vaisiais, uogomis, riešutais, įvairiais pabarstukais bei džiovintais daigintais grikiais.