Augalinio maisto guru, kultinė šefė Ona Jurkšienė kviečia į maisto gaminimą žvelgti kūrybiškai ir strategiškai.
12 porcijų
Neskrudintus grikius sumalame į miltus.
Grikių miltus sumaišome su tarkuotomis morkomis, kakava, nuplikytomis razinomis, meduolių prieskoniais.
Į šį sausų produktų mišinį supilame ir įmaišome obuolių sultis ir gautą masę susmulkiname maisto plakiklyje.
Gautą masę supilame į dubenį, įmaišome obuolių sidro actu „nugesintą“ sodą ir gerai išmaišome.
Tešlą supilame į aliejumi išteptą formą arba į atskiras keksiukų formeles ir kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 – 35 min., kol iškepa.
Atvėsintą pyragą papuošiame vandens vonelėje išlydytu šokoladu, džiovintais vaisiais, uogomis, riešutais, įvairiais pabarstukais bei džiovintais daigintais grikiais.