Spring rolls

Spring rolls
Nida Degutienė

Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…

Reikės:

  • 100 g maltos vištienos (pvz., likusios nupjausčius nuo kaulų, naudojamų sultiniui ruošti)
  • 50 g tofu (nebūtina, nebent likę nesunaudoto)
  • 50 g stiklinių makaronų (arba kitokių nesuvalgytų virtų makaronų)
  • 1 morkos, supjaustytos šiaudeliais
  • žalių svogūnų laiškų, pasmulkintų, kitokių žalumynų, jei yra
  • labai smulkiai supjaustyto kopūsto (arba pekininio kopūsto)
  • 2 skiltelių česnako, sutrinto
  • 1 šaukštelio cukraus
  • 2 šaukštelių žuvies padažo (fish sauce)
  • 3 šaukštelių austrių padažo (oyster sauce)
  • spring rolls lakštų (šaldytų, atšildytų)
  • kiaušinio (patepti)
  • aliejaus skrudinti
  • padažo patiekti (tiks bet koks mėgstamas – saldus aitriųjų paprikų ar kitoks)

Padažui reikės:

  • 1 skiltelės česnako, susmulkinto
  • ½ aitriosios paprikos susmulkintos (arba pagal skonį)
  • ½ šaukšto acto (tiks, pvz., ryžių actas arba toks, kokio yra)
  • ½  šaukšto žuvies padažo (fish sauce)
  • ½ šaukšto cukraus
  • 50 ml vandens

Paruošimo būdas:

Stikliniai makaronai užpilami vandeniu ir paliekami brinkti (apie 10 min.). Tada supjaustomi gabalėliais.

Iš maltos vištienos, tofu, stiklinių makaronų, morkos, svogūnų (ir kitų žalumynų, pvz., kalendrų), kopūstų, sutrintų česnakų maišomas įdaras, pagardinama cukrumi, žuvies ir austrių padažais.

Į kiekvieną spring rolls lakštą dedama po 1,5–2 šaukštus įdaro, sandariai susukama ir kraštelį patepus kiaušinio plakiniu suklijuojama.

Skrudinami iš visų pusių įkaitintame aliejuje. Išgriebti dedami į popieriniu rankšluosčiu išklotą indą, kad susigertų riebalų perteklius.

Patiekiama perpjovus įstrižai per pusę su mėgstamu padažu.

Padažo paruošimo būdas. Nedideliame dubenėlyje sumaišoma česnako skiltelės, aitriosios paprikos, įpilama acto ir paliekama kelioms minutėms (šitaip acte „išvirs“ česnakai, jie nebus tokie aitrūs). Sudedami likę ingredientai, maišoma, kol ištirps cukrus.

Jei liko nepanaudotų spring rolls lakštų, į juos įvyniojama po gabalėlį banano, paskrudinama. Tiekiama, pvz., su jogurtu, pabarsčius cukraus pudra.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Nida!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...