Lietuvos kulinarijos žvaigždės iš Italijos Gian Luca Demarco receptai dvelkia namais, šiluma ir vasariška gaiva. Pasisemkite idėjų, kaip maisto ir valgių likučius, atsargas, galus ir sankaupas paversti energija ir laime įdarytais valgiais! (ir nesunkiai pagaminamais.) Gian Luca Jums dovanoja savo saulėtų receptų kolekciją.
Šviežias mieles sutrupiname ir užberiame cukrumi. Paliekame kelioms minutėms, kol mielės su cukrumi pradeda skystėti. Visą masę pilame į šiltą vandenį, ten pat pilame aliejų ir viską sumaišome. Dubenyje sumaišome miltus ir druską. Į miltų mišinį lėtai pilame vandenį su aliejumi ir mielėmis. Viską sumaišome iki vientiso kamuoliuko. Tešlą dedame į dubenį, apvyniojame jį maistine plėvele ir paliekame valandai–pusantros, kol tešlos apimtis padvigubės.
Kepimo skardą ištepame sviestu ir tolygiai pasiskirstome tešlą per visą skardą. Paliekame tešlą 20 min. pakilti dar kartą. Tada dedame pomidorų padažą*, mocarelą, ingredientus (kokius norite) ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min.
*Pomidorų padažas: konservuoti smulkinti pomidorai, žiupsnelis raudonėlio, žiupsnelis druskos, ypač tyras alyvuogių aliejus. Viską gerai sumaišyti, o jeigu norisi vientisumo, padažą galima sumaištyti trintuvu.